Zwemmen met zeeleeuwen in Puerto Madryn, Argentinië

Na het rondje gemaakt te hebben door Noord Argentinië en Chili, zocht ik nog een plek om heen te gaan, voordat ik richting Uruguay ging. Ik kwam ergens een tip tegen dat je in Puerto Madryn kunt zwemmen met zeeleeuwen. Het zwemmen met schildpadden vond ik al ontzettend gaaf, maar dit klonk nog leuker!

puerto madryn

Puerto Madryn ligt richting het zuiden van Argentinië in Patagonië, ongeveer 18 uur met de bus vanaf Buenos Aires. De stad is vooral bekend om de dieren die daar te zien zijn. Afhankelijk van welke periode je het gebied bezoekt kun je zeeleeuwen, dolfijnen, pinguïns, orka’s en walvissen zien.

De zeeleeuwen liggen in een afgesloten gebied waar je niet in mag. Wel kun je de dieren vanaf een afstand bekijken. Leuker is om het water in te gaan zodat ze naar jou toekomen. Er zijn meerdere organisaties in de stad die deze tour aanbieden. Je krijgt snorkelmateriaal en een duikpak. Vervolgens ga je met de boot richting het gebied van de zeeleeuwen. Van te voren worden de regels uitgelegd. Zo mag je niet achter ze aan zwemmen en moet er minimaal 10 meter afstand zijn tussen jou en de kust. (waar ze liggen) Je mag maar drie kwartier in het water, daarna seint een van de bewakers dat de boot weer moet vertrekken.

zeeleeuw

IMG_2744

snorkelen

foto zeeleeuwen

Eenmaal in het water zijn er een aantal truucjes om de zeeleeuwen naar jou toe te laten komen. Ze vinden het erg leuk om te spelen en komen af op de bubbels die je maakt. Ze zijn heel nieuwsgierig en als ze naar je toe komen geven ze een soort van kusjes op je hand. Heel schattig en grappig! Het meeste van de tijd zwemmen ze nieuwsgierig om je heen, vooral als je stil blijft en alleen af toe wat beweegt met je hand. Helaas ging de tijd heel snel voorbij en net op het moment dat er een aantal zeeleeuwen rondom ons zwommen moesten we het water uit.

Het water is heel erg koud. Zelf was ik er in januari, in de warmste periode, en was het goed te doen. Voor de tour heb ik 750 pesos betaald, wat omgerekend 120 euro is. Heel erg duur, maar ik heb er totaal geen spijt van. Het is ook mogelijk om in plaats van te snorkelen, te duiken. Het is alleen niet gegarandeerd dat de zeeleeuwen op je af komen. Zelf was ik met een groep van zes mensen, waaronder twee uit Frankrijk, die het niet konden laten toch achter de zeeleeuwen aan te zwemmen en ze daardoor weg te jagen.

Misschien wil je dit ook lezen?

4 reacties op “Zwemmen met zeeleeuwen in Puerto Madryn, Argentinië

 • Beantwoorden
  Nathalie -worldly treasury- 25 maart, 2013 at 20:38

  Wat gaaaaaf! Ik heb op Zanzibar gezwommen met wilde dolfijnen en dat smaakt naar meer :-)

 • Beantwoorden
  Michelle @ The World is a Book 26 maart, 2013 at 14:20

  Wat super stoer! Lijkt me fantastisch :)

 • Beantwoorden
  koffervoldromen 28 maart, 2013 at 17:57

  Geweldig! En die foto’s zijn super tof.. Ik wil met zeeleeuwen snorkelen bij Kaapstad als dat gaat lukken :)

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *