Zwemmen met schildpadden, Akumal, Mexico

Akumal is dé plek om in het wild met schildpadden te kunnen zwemmen of snorkelen.

Van Tulum naar Akumal

Vanuit Tulum kun je georganiseerde snorkeltours boeken naar Akumal, soms ook mogelijk in combinatie met een bezoek aan de cenotes (grotten). De tours boek je inclusief snorkelmateriaal en de transfer. Je kan echter ook zelf naar Akumal gaan. Vanuit Tulum gaat er elk uur een collectivo. Collectivo is een minibus met soms een vaste route en soms gewoon waar de meeste mensen heen willen. De collectivo Tulum-Akumal gaat elk uur, maar verwacht de bus niet op vaste tijden. De prijs is 10 pesos (60ct).

Het strand van Akumal

Als je aankomt in Akumal en doorloopt naar het strand, zie wat je van Mexico verwacht, witte stranden en water dat blauwer dan blauw is. Het strand is gratis toegankelijk en indien je geen tour geboekt hebt, is het zwemmen met de schildpadden dus kosteloos! Op het strand zijn een paar restaurants en een winkel waar je tours kunt boeken of snorkelmateriaal kunt huren. In de supermarkten van Tulum kun je het laatste heel goedkoop krijgen en het is zeker handig te hebben tijdens een vakantie in deze omgeving.

Het zwemmen met de schildpadden

In de zee zie je verschillende groepen mensen (die een tour geboekt hebben) rondzwemmen. Zie je allemaal oranje zwemvesten in een cirkel? Dat zijn degene die de schildpadden gevonden heb. In eerste instantie wilden we deze mensen volgen, maar dat is niet nodig, je vind de schildpadden snel genoeg.

Schildpad Akumal
Zwemmen schildpadden Mexico
Schildpad Akumal Mexico

Het is ontzettend gaaf! Je kunt zo dichtbij komen en ze zijn totaal niet bang. Natuurlijk mag je ze niet aanraken of lastig vallen, maar dat lijkt me vanzelfsprekend. Ze zitten op de grond en af en toe komen ze naar boven toe. Schrik niet als je er net boven zwemt, het zijn namelijk geen kleine schildpadden, sommige zijn zo’n 60/70cm.

Misschien wil je dit ook lezen?

7 reacties op “Zwemmen met schildpadden, Akumal, Mexico

 • Beantwoorden
  Saskia 3 juli, 2012 at 10:49

  Oh wauw, wat super gaaf zeg!

 • Beantwoorden
  Michelle @ The World is a Book 3 juli, 2012 at 14:44

  Dat had ik ook heel graag willen doen! Moet ik dus ook nog maar een keertje terug weer ;)

 • Beantwoorden
  Lyanne 3 juli, 2012 at 15:09

  Wauw, wat een prachtige fotos!!!

 • Beantwoorden
  Marianne 20 maart, 2013 at 20:54

  Niks overdreven, we waren er in mei 2012 op eigen gelegenheid. Daar snorkelmateriaal met gids geregeld. We hebben vele schildpadden, een gigantische baracuda gezien en zelfs over een enorme rog heen gesnorkeld. Heel mexico was mooi maar dit was onvergetelijk.
  Marianne

 • Beantwoorden
  Jordi Meester 21 mei, 2015 at 13:53

  Mooie fotos en interessant bericht!
  Je kan dus kosteloos met schildpadden zwemmen?

 • Beantwoorden
  Marijke 3 januari, 2016 at 21:22

  Gaaf, zitten de schildpadden er het jaar rond. Wij willen in maart gaan.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *