reispanel

Wat vind je het minst leuke aan reizen?

Hoewel reizen natuurlijk hartstikke leuk is, zijn er vast dingen die wat minder leuk zijn. Deze maand de vraag voor het reispanel: Wat vind je het minst leuke aan reizen?

Profiel Kim

Het achterlaten van vrienden en familie. Ook op reis zelf als je nieuwe vrienden hebt gemaakt en je beiden weer andere richtingen op gaat.. afscheid nemen sucks.

blockquotebg

Profiel Stephanie

Afscheid nemen van mijn kat. Hij is nogal eenkennig, en vaak toch een beetje ontregeld als ik weg ben. Hem achterlaten vind ik het moeilijkste van weggaan. Aan de andere kant, hij is wel de reden dat het fijn is om weer thuis te komen.

blockquotebg

De terugreis. Zeker als ik een hele goedkope vlucht heb geboekt waarbij ik op de terugweg erg lang onderweg ben. Ik vind het helemaal niet erg om tijdens het reizen te moeten wachten, maar op de terugweg wil ik maar 1 ding: thuis zijn.

blockquotebg

Profiel Maud

Dat het allemaal zo lang duurt! Ook al is de bestemming maar 3 uur vliegen..
Alles bij elkaar ben je zo een dag kwijt, dat vind ik jammer.

blockquotebg

Profiel Evelyn

Dat het heel vermoeiend kan zijn. Ik vind slapen in hostels erg vermoeiend. Te lang op elkaars neus zitten en vooral het reizen met de bus, het vliegtuig en de trein kan erg vermoeiend zijn.

blockquotebg

Profiel Ester

Thuiskomen ;-) Maar serieus, na een vakantie terugkomen is altijd weer wennen. Een volle agenda, boodschappen die gedaan moeten worden, wasjes die gedraaid moeten worden. Realiseren dat je een drukke week gaat krijgen terwijl je nog aan het bij komen bent van je jetlag; dan heb ik liever nog een paar dagen vrij om rustig bij te komen van de reis ;-)

blockquotebg

Profiel Milou

Ik ben de dag van te voren nooit te genieten. Als kip zonder kop ren ik zonder huis en blijf ik liever thuis, want inpakken & vliegtuig halen = stress. Ik sta meestal strak van de zenuwen, voornamelijk als ik alleen reis. Ook het naderhand uitpakken van mijn koffer, haha

blockquotebg

Profiel Annika

De terugreis! Hoewel ik geen problemen heb met lange vluchten of busreizen lijkt de terugreis altijd veel langer. Als ik dan toch naar huis moet, dan liever gelijk thuis zijn. Oh, en het in en uitpakken van mijn backpack tijdens de reis.

blockquotebg

Wat vind jij het minst leuke aan reizen?

4 reacties op “Wat vind je het minst leuke aan reizen?

 • Beantwoorden
  Chantal - Reisdoc.nl 2 juni, 2015 at 08:13

  Wat Milou zegt! Ik kan echt maanden uitkijken naar een reis, maar de dag voor vertrek heb ik ineens geen zin meer. Maakt niet uit waar ik naartoe ga. Iets met wachten tot het laatste moment met inpakken en dingen regelen volgens mij. En daarnaast vind ik de dag voordat ik weer naar huis ga ook vreselijk; het idee dat het ‘normale’ leven weer gaat beginnen vind ik altijd zo jammer.

 • Beantwoorden
  Sophie 2 juni, 2015 at 12:30

  Het moment dat je ’s morgens wakker wordt op een nieuwe plek en beseft dat je wéér alleen bent en wéér opzoek moet naar nieuwe buddies.

 • Beantwoorden
  Jessica 4 juni, 2015 at 01:00

  Haha Milou beschrijft precies hoe het er bij mij altijd aan toe gaat. Ik ren door het huis met een checklist om er vervolgens achter te komen dat de helft in de was zit/niet in huis is. Of dat ik mijn bikini voor een strandvakantie ben vergeten, of mijn jas in de backpack heb gepropt op een bestemming waar het ’s avonds toch echt wel slim is om een jas aan te trekken.. Tja, die voorbereiding is wel mijn minst favoriete deel van de hele reis!

 • Beantwoorden
  Ellen 15 juni, 2015 at 21:51

  Inderdaad worden hostelovernachtingen soms beetje te lang. Elke keer schreeuwende dronkaards naast je bed is niet altijd prettig. En uiteraard iets waar je totaal geen controle over hebt: slecht weer. Dat je dan eindeloos binnen zit en leest terwijl er een geheel nieuwe bestemming aan je voeten ligt. En het naderhand uitpakken: soms laat ik ‘m gewoon open op de halvloer liggen tot de volgende trip

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *