Travel Notes Maart

In de maandelijkse Travel Notes deel ik interessante tips, blogs of nieuwtjes over landen binnen Latijns-Amerika en (Zuid-)Europa. (Omdat dat nou eenmaal mijn favoriete delen van de wereld zijn) En verwacht ook andere reisgerelateerde notes.

Latijns-Amerika

Cuba

Als je interesse hebt in Cuba heb je vast de berichten meegekregen dat als je Cuba nog wilt bezoeken je dat nu moet doen. Afgelopen december hebben de VS en Cuba aangekondigd dat de relatie langzaamaan hersteld wordt. Dit betekend uiteindelijk dat het voor Amerikanen een stuk makkelijker gaat worden om naar Cuba te gaan. Aangezien Cuba bekend staat als het land waar de tijd stil staat verwachten ze veel toeristen en daardoor veel verandering. Alhoewel dat niet alleen door het inkomend toerisme zal zijn. Meer over wat er zou kunnen veranderen kun je hier lezen. Dus wil je nog naar Cuba, zet het bovenaan het lijstje! Wil je nog redenen waarom je naar Cuba moet? Bekijk dan eens deze infographic met voor elke maand een reden om Cuba te bezoeken. Eerst zag ik ‘m al bij Tea, en later had ik ‘m ook in mijn mail. Bij mij staat Cuba uiteraard ook op de bucketlist.

Ecuador

Hoewel ik graag alle landen van Latijns-Amerika zou willen bezoeken staat Ecuador heel laag op de lijst. Dit kwam voornamelijk door het onterechte beeld wat ik van het land had. Op de een of  andere manier dacht ik dat het er heel vies en gevaarlijk was. En nog steeds als ik foto’s zie van Ecuador ben ik weer verbaast over hoe mooi het eruit ziet en het juist een plek is hoe ik landen graag zie. Als voorbeeld deze 10 dingen die je moet doen in Ecuador. En zo heeft zij nog veel mee mooi blogs over Baños en Cuenca.

Europa

Mallorca

Bij Maud las ik de blog ‘Valldemossa: een schattig bergdorpje op Mallorca‘. Dat deed me weer herinneren aan hoe leuk Mallorca eigenlijk is. Ik schreef als eens een blog over hoe toeristisch Mallorca is of juist niet. Toch weer een keertje terug.

Maandoverzicht MeerReislust

Nog tot halverwege februari was ik in Colombia, in maart dus voornamelijk blogpost over Colombia en er zullen dit jaar nog wel meer volgen.

 

En weet je nog de Reismachine? De zoekmachine onder reisblogs? Ik zat laatst wat in de statistieken te kijken en in de laatste drie maanden zijn er 1536 zoekopdrachten uitgevoerd. Dat betekend zo’n 17 zoekopdrachten per dag. En er wordt ook daadwerkelijk elke dag wel gezocht. Heel erg leuk! Nog leuker is het dat ik ook kan zien naar welke websites de zoekers uiteindelijk gaan. Naar mij komen ze vooral via de blogs over Mexico. Jammer genoeg kan ik de zoekopdracht zelf (nog) niet zien omdat er geen één zoekopdracht vaak genoeg gebruikt wordt om populair te worden en dus zichtbaar te worden. Het vaakst is er doorgeklikt naar de blog “11 praktische tips voor een stedentrip Rome“. Rome is schijnbaar erg populair.

één reactie op “Travel Notes Maart

  • Beantwoorden
    Michelle | Travel lifestyle.nl 11 april, 2015 at 22:57

    Ooh Cuba! Ja, al jaren haha. Misschien toch maar echt eens doen nu dan ;-) En je zoekmachine is zo leuk; ik krijg ook wel eens mensen op mijn blog die via jouw zoekmachine zijn gekomen, leuk leuk!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *