Travel Hacking: Housesitting

Housesitting is het oppassen op iemands huis terwijl zij weg zijn. In dit geval kun je in ruil voor het oppassen op het huis en eventueel dieren en het schoonhouden van het huis, gratis daar verblijven. Hierbij een aantal tips voor als je dit zou willen doen.

Hoe begin je?

Als eerste kun je je inschrijven bij één van de websites waar huisbezitters hun huis aanbieden.  Een aantal voorbeelden zijn Trusted Housesitters, MindMyHouse en House Carers. Bij alle sites betaal je een aanmeldbedrag.

tabelhousesitting

Zoals je kunt zien zit er een groot verschil in de prijs voor de aanmelding. Op internet zijn er vele reviews te vinden over welke voor jou het beste is. Zo schijnen er op MindMyHouse meer aanvragen te staan van huizen in Europa en zouden de ander twee een groter aanbod hebben. Op deze site kun je een korte review vinden van (bijna) elke website die housesitting aanbied.

De volgende stap is je profiel invullen.

Wat moet je dan doen?

Het belangrijkste is dat je een duidelijk en interessant profiel hebt wat aansluit op de wensen van huiseigenaren. Denk hierbij eerst aan waar je zou willen wonen en in wat voor huis. Wil je ook oppassen of dieren of juist niet? Ga dan na wat volgens jou belangrijk is voor die mensen om te lezen. In dit artikel kun je handige tips lezen voor het opstellen voor een goed profiel.

Profiel

Wees zo persoonlijk mogelijk. Bedenk dat je profiel moet aanspreken bij de huiseigenaren. Laat daarbij zien dat je enthousiast en betrouwbaar bent.

Referenties

Heb je eerder op een huis gepast en een referentie dan helpt dat natuurlijk mee! Je kunt ook een referentie toevoegen van je huisbaas.

Dieren

Veel van de huizen die aangeboden worden hebben ook dieren waarop gepast moet worden. De meeste kans maak je als je ervaring hebt met huisdieren. Of in ieder geval is er dan het grootste aanbod.

Kwaliteiten

Hou je van schoonmaken? Kun je goed tuinieren of klussen? Dit soort kwaliteiten zijn handig om in je profiel te verwerken.

Hoe vind je een huis waar je op mag passen?

Bij elke website kun je je inschrijven voor een e-mail update voor de door jou gekozen landen. Daarnaast kun natuurlijk ook zelf via de website zoeken.

Aangezien veel mensen willen oppassen op een huis, zeker op een mooie bestemming, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk reageert op een aanbieding.

Flexibiliteit is erg belangrijk als je dit wilt gaan doen. Heb je een bepaalde maand waarin je kunt oppassen dan beperk je de mogelijkheden voor het vinden van een huis.

En dan?

Stel veel vragen van te voren: mag je gasten ontvangen, wat moet je doen om de huisdieren te verzorgen, zijn er nog extra kosten?

Misschien wil je dit ook lezen?

5 reacties op “Travel Hacking: Housesitting

 • Beantwoorden
  Laura 15 mei, 2013 at 11:28

  Ik ga me ook aanmelden, leuk is dat he? Ik vind airbnb ook een hele fijne, al kost dat geld. Blijft veel specialer!

 • Beantwoorden
  Annika - De Andere Wereld 15 mei, 2013 at 18:34

  Ja dan is het ook leuker om over te lezen, als iemand er al ervaring mee heeft! Ik ben ook benieuwd! ;)

 • Beantwoorden
  Kimberly 18 mei, 2013 at 15:41

  Lijkt me leuk om te doen! Misschien dat ik me ook nog wel inschrijf

 • Beantwoorden
  Evey 21 mei, 2013 at 22:17

  Wat een toffe tip! Dit lijkt mij ook wel wat. Ben wel benieuwd naar jouw ervaringen. Misschien dat ik het zelf eerder probeer? :P

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *