Slow Travel

Laatst kwam ik op de blog van Suzanne, Destination Xploration*, zij schreef twee blogs over slow travel. Het idee van slow travel en wat zij hierover schreef, daar kan ik mij goed in vinden. Slow Travel  is niet je dagen vol plannen met alles wat je wilt doen, maar er juist de tijd voor te nemen. Het gaat niet zo zeer over hoelang je ergens blijft; een week, een maand, een half jaar, maar wel dat je er van geniet.

Nou heb ik nooit zo ‘langzaam’ gereisd als Suzanne, maar ik blijf wel langer dan ‘gebruikelijk’ op een fijne bestemming. Is dat nodig om alles te zien? Nee. Maar wat Suzanne ook zegt, je leert de plek op een andere manier kennen. Zo ben ik in totaal drie weken in Buenos Aires geweest. Waarschijnlijk heb ik net zoveel toeristische attracties gezien als iemand die er vijf dagen verblijft, maar ik heb ook een beetje kunnen voelen hoe het is om daar te wonen. Mendoza

Naast de bestemming op een andere manier leren kennen valt ook het gehaaste gevoel weg. Het gevoel dat je van alles, in de korte tijd die je hebt, moet zien. Veel fijner is het, in mijn mening, om minder plannen te maken en alleen activiteiten te doen of plekken te bekijken die je echt wilt doen of zien. En door die extra tijd loop je wellicht ergens tegen aan, wat met een vol programma niet was gelukt; een fijn restaurant, een mooi uitzicht of een interessant gesprek.

———————-

Hoe reis jij het liefst? En hoeveel tijd geef je jezelf?

* What is slow travel and why you should
  What is slow travel and how you could

 

16 reacties op “Slow Travel

 • Beantwoorden
  Dionne 24 maart, 2014 at 14:08

  Ik heb een enorme bloedhekel aan ‘onderweg zijn’ (mensen die zeggen dat ze het fijnste aan reizen het ‘onderweg zijn’ vinden, vind ik dan ook niet goed bij hun hoofd) dus JA ik snap dit heel goed. Ik vind het onderweg zijn slechts een noodzakelijk kwaad, dus hoe minder daarvan, hoe beter en hoe langer je op een fijne plek blijft, helemaaaaaal des te beter.

  • Beantwoorden
   Dionne 24 maart, 2014 at 14:09

   ..dan maar minder dingen zien, wou ik er nog aan toevoegen, toen drukte ik alweer op enter dussehmm tja. Ik zie liever minder dingen dan dat je je het schompes haast om zoveel mogelijk activiteiten in weinig tijd te proppen

   • Beantwoorden
    Annika 24 maart, 2014 at 16:23

    Eens! Reistijd is zo zonde, liever langer op een plek! (alhoewel ik af en toe een lange busrit wel fijn vind, even niks doen of moeten)

 • Beantwoorden
  Annebelle 24 maart, 2014 at 17:34

  Meestal doe ik aan ‘Fast travel’, maar als ik twee keer naar dezelfde plek ga, dan doe ik juist aan ‘Slow Travel’.

 • Beantwoorden
  Debby 25 maart, 2014 at 02:11

  I love it! Ik wil niet meer anders joh :-)

 • Beantwoorden
  Yvon 25 maart, 2014 at 07:37

  Slow travel heeft ook mijn voorkeur.
  Op reis kom ik wel eens mensen tegen die heel enthousiast vertellen dat ze in 6 weken al in Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand zijn geweest. Ik denk dan alleen maar: “Doe het wat rustiger aan en leer een land echt kennen.”
  Het liefst reis ik dus langzaam, maar soms ontkom je er niet aan wat sneller te reizen wanneer je maar een bepaald aantal vakantiedagen hebt.

  • Beantwoorden
   Annika 25 maart, 2014 at 11:05

   Ja precies, als je weinig tijd hebt is het lastig om rustig aan te doen. Toch ga ik dan ook nog liever naar 1 plek.

 • Beantwoorden
  Anke 25 maart, 2014 at 09:10

  Ik vind slow travel echt heel moeilijk… Ik ben zo’n übertoerist, die zich dan nutteloos voelt, haha. Maar probeer tegenwoordig wel een wat langzamer tempo aan te wennen :)

 • Beantwoorden
  Suzanne 25 maart, 2014 at 14:19

  Hey Annika!

  Wat leuk dat je op mijn blog bent gestuit en hierbij voortborduurt op slow travel! Het genieten zit m echt in het waarderen van de kleine dingetjes die we overal om ons heen vinden! Op reis, maar ook thuis! Ik ga volgende week ‘slow travellen’ in zuid Spanje. Enkeltje geboekt:) Je bent van harte welkom! Ik zie dat ook voor jou Spanje je favoriete land is. Wat gaaf dat je in BsAs bent geweest! Lijkt me een geweldige plek om te slow travellen:)

  Liefs, Suus

  • Beantwoorden
   Annika 25 maart, 2014 at 15:17

   Ja zeker! Vond het fijne blogs om te lezen. Oh leuk! Zuid Spanje is wel altijd een goed idee… Wie weet! ;)

 • Beantwoorden
  Laura - What about her 25 maart, 2014 at 15:37

  Jaaaa, eens! Sommige mensen reizen echt van toeristische hotspot naar toeristische hotspot zodat ze kunnen zeggen dat ze er zijn geweest en het af kunnen vinden. Zo zie je helemaal niets van een land, cultuur en lokaliteit en dat is zo zonde! Ik ben ook een slow traveler (met een paar uitzonderingen) en helemaal geen planner. Ook paar keer in buitenland gewoond, die landen en steden ken ik echt heel goed. Leuke post!

  • Beantwoorden
   Annika 26 maart, 2014 at 09:05

   Thanks :) Ja dat vind ik ook zo zonde! Van hotspot naar hotspot!

 • Beantwoorden
  Lin 26 maart, 2014 at 15:11

  En daarom reis ik morgen terug naar Ubus. Ik heb er alle ‘highlights’ aan het begin van mijn reis al gezien. Maar ik wil terug. Om er rond te dwalen en te kijken wat de dagen me gaan brengen.

 • Beantwoorden
  Michelle - Travel lifestyle.nl 3 april, 2014 at 19:43

  Gotta love slow travel inderdaad. Toch niet altijd even haalbaar, helaas ;-) Maar het blijft het leukst om langer op een zelfde plek te blijven en van de kleine dingetjes te genieten. Die zorgen ook voor de mooiste herinneringen :)

 • Beantwoorden
  Evey | Style Spy 5 april, 2014 at 21:22

  Ik vind het echt heerlijk Slow Travel. Ik ben ook 7 dagen in New York geweest terwijl de meesten miss tot 5 dagen gaan? En een week in Koh Phi Phi, gewoon lekker rustig aan doen. Met fulltime werken is dat sowieso wel heel handig trouwens, lekker uitrusten en niet gehaast doen. Het gaat er meer om dat je geniet dan dan je kan zeggen waar je allemaal wel niet bent geweest toch! I like this idea of travelling!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *