reispanel

Wat zou je nooit meer doen of welke plek zou je niet meer bezoeken?

Tijd voor een nieuwe vraag voor het reispanel! Wat zou je nooit meer doen of welke plek zou je nooit meer bezoeken?

Profiel Stephanie

Ik zou niet zo snel nog een keer naar Wit-Rusland afreizen. Dat land is totaal niet ingericht op toeristen en zonder hulp van locals is rondreizen een te grote uitdaging. Ik vind het leuk om gezien en meegemaakt te hebben, maar voorlopig keer ik niet terug naar Wit-Rusland.

Tijdens onze eerste verre reis, naar Indonesië, was onze ‘thuisbasis’ het veel te toeristische Kuta Beach. Alhoewel wij enorm hebben genoten van Indonesië zou ik niet snel meer naar Kuta gaan. Puur omdat hier geen sprankje oorspronkelijk Indonesië meer te vinden is.

Profiel Maud

Wat mij betreft heeft iedere plek op de wereld iets bijzonders. Maar Playa del Ingles op Gran Canaria hoef ik niet zo snel weer naar toe. Ik vond het daar echt enorm toeristisch. Jammer!

 

Profiel Evelyn

24 uur in dezelfde bus zitten. Ik neem me voor, nu ik wat meer geld heb, om niet voor goedkoop en ongemakkelijk te gaan, maar voor wat meer betalen en iets meer comfort. Het lukt me niet altijd.

Profiel Ester

Ik denk dat ik nergens spijt van heb, maar sommige plekken hoef ik niet nog een keer te bezoeken. Mont Saint-Michel is mooi, maar zo toeristisch dat ze daar voor een flesje water meer dan 5 euro vragen. Ik dacht het niet, monsieur!

Profiel Milou

Ik heb in Egypte (<3 Egypte) ooit een excursie met dolfijnen gedaan. Ik was vrij naïef en dacht dat het kleinschalig zou zijn…. maar twintig boten raceten als malloten door het gebied waar dolfijnen zwommen, en voeren er in rondjes omheen, toeterend om die beesten op te fokken, terwijl die dolfijnen helemaal gek werden. En groepen toeristen er maar achteraan zwemmen. Ik schrok er best wel van. Ik heb een leuke dag gehad, maar zou dat nooit meer doen.

blockquotebg

Wat zou jij nooit meer doen of welke plek zou je niet meer bezoeken?

22 reacties op “Wat zou je nooit meer doen of welke plek zou je niet meer bezoeken?

 • Beantwoorden
  Margreet Bos 3 mei, 2015 at 21:43

  Israël vond ik verschrikkelijk
  ik kwam net uit Turkije en Syrië en Jordanie waar de bewoners zo gigantisch gastvrij en gezellig waren en daarna zat ik tussen die botte en chagrijnige Israëliërs
  ik vond het afschuwelijk

  • Beantwoorden
   Annika 5 mei, 2015 at 18:08

   Mensen zijn inderdaad erg bepalend voor een bestemming!

  • Beantwoorden
   Jens 4 augustus, 2015 at 18:19

   Op het eerste gezicht lijken Israeliërs inderdaad wat stug te zijn. Maar vergeet niet dat ze die houding ook aannemen omdat ze weten dat ze door de hele wereld worden bekritiseerd. Ik ben vaak in Israël geweest, ben veel met locals omgegaan en heb gemerkt dat ze juist erg vriendelijk en gastvrij zijn. Ik vind het juist een absolute aanrader, door de leuke mensen, de prachtige natuur, het bijzondere Jeruzalem en het hippe Tel Aviv, maar vooral ook om meer van het grote Israël/Palestina probleem te begrijpen.

 • Beantwoorden
  Michel 4 mei, 2015 at 07:47

  Dominicaanse Republiek is het eerste land wat bij mij opkomt. Heeft qua cultuur of bevolking eigenlijk niets toe te voegen aan andere landen in Caraïbisch gebied. Sterker nog: ik vond vooral de bevolking niet aardig en vaak opdringerig.
  Overigens moet ik zeggen dat Stephanie’s beschrijving van Wit-Rusland mij eerder overhaalt om juist wél naar een land af te reizen. Dit zegt misschien wat over mijn reisvoorkeuren en mijn keuze voor DR als overschat reisland ;-)

  • Beantwoorden
   Annika 5 mei, 2015 at 18:09

   Al veel gezien in Caribisch gebied? Dominicaanse Republiek trekt mij ook nog niet zo.

   • Beantwoorden
    Michel 5 mei, 2015 at 18:17

    Altijd te weinig gezien haha. Alleen Cuba en Mexico.

    Wat eigenlijk ook een no-go is (vind ik) is Vang Vieng in Laos. Begrijp me niet verkeerd: Laos zelf is een superland met een geweldige bevolking. Vang Vieng past daar totaal niet in met het karakter van een Salou of Lloret de Mar (vnl. losgeslagen Amerikanen en Israëliërs en heel veel foute barretjes en restaurants).

 • Beantwoorden
  Sandra 4 mei, 2015 at 07:56

  Oh wat erg van die dolfijnen Milou, jeetje! Ergens weet je het wel, maar toch. Wit-Rusland trekt mij ook niet zo en het lijkt me lastig om in zulke landen te reizen. Play del Ingles is onwijs leuk als je jong bent en wil stappen haha! Grant Canaria zelf is een bezoek meer dan waard, maar trek vooral het binnenland in. Sterker nog, ga eilandhoppen! Elk eiland is uniek, gaaf om te doen!

  • Beantwoorden
   Annika 5 mei, 2015 at 18:12

   Eilandhopen klinkt erg leuk, bedoel je naar de andere Canarische Eilanden? Het moesten eigenlijk tips zijn waar je niet naar toe zou gaan, he ;P. haha

 • Beantwoorden
  Karbonkel 5 mei, 2015 at 19:01

  Venetië, te druk, het stinkt en viel zo tegen… Overal mensen die constant van elke straatsteen een foto maken en je ziet dus bijna niks van de stad zelf, omdat je alleen maar mensen zien :p. en op dat plein daar vragen ze 8,- voor een mini glas cola. Voor mij niet meer dus xd

  • Beantwoorden
   Annika 6 mei, 2015 at 18:22

   wauw 8 euro! Belachelijke prijzen dan gelijk!

  • Beantwoorden
   Jens 4 augustus, 2015 at 18:22

   Ik ben nooit in Venetie geweest maar van een Italiaanse vriendin hoorde ik dat je daar alleen in het voor- of najaar heen zou moeten gaan omdat het in de zomer stinkt, door het water en omdat het dan veel te toeristisch is. En vermijd februari, want carnaval is ook een trekpleister.

 • Beantwoorden
  Sheelagh 6 mei, 2015 at 08:14

  Wat leuk gedaan, en superleuk om te lezen. Zelf zou ik La Paz, de hoofdstad van Bolivia, een volgende keer graag overslaan. Te koud, te vies, crimineel en te vermoeiend door de grote hoogte.

 • Beantwoorden
  Laura 6 mei, 2015 at 16:16

  Super leuk, dit panel! <3

 • Beantwoorden
  Anita - Reisvlinder.nl 7 mei, 2015 at 21:16

  Ja, leuk dit reispanel! Ik zou nooit meer naar Marrakech gaan en als ik toch zou moeten, zou ik in ieder geval nooit meer een hotel in de medina boeken. Wat een doolhof! We verdwaalden nogal eens en dan werden we continu lastig gevallen. Ook echt wel mooie dingen gezien daar, maar het was wel een chaos en ik voelde me er niet helemaal op m’n gemak.

 • Beantwoorden
  Yvon 10 mei, 2015 at 14:14

  Tof reispanel en een goede vraag.
  Zelf zou ik nooit meer op een olifant rijden. Dat heb ik 8 jaar geleden gedaan. Toen leek het allemaal prima, maar met de kennis die ik nu heb kan dat het nooit zijn geweest.

 • Beantwoorden
  Michelle | Travel lifestyle.nl 10 mei, 2015 at 20:36

  Ik blijf dit panel zo leuk vinden! <3

 • Beantwoorden
  Liese 13 mei, 2015 at 12:48

  Wat een leuke rubriek! Ik zou nooit meer in een all-in hotel zitten. Na onze rondreis in Cuba hadden we drie dagen in zo’n hotel geboekt, bij wijze van uitrusten. Na één dag wouden we allemaal terug weg. Hele dagen op strand of aan zwembad liggen bakken, met liters alcohol die verzet worden (want het is toch gratis), thanks but no thanks!

 • Beantwoorden
  Jens 4 augustus, 2015 at 18:26

  Praag is een stad die ik altijd al wilde zien en waar ik erg benieuwd naar was, maar die voor mij verschrikkelijk tegenviel. Het was er verschrikkelijk druk, je kon nergens stilstaan zonder dat er iemand tegen je aanliep en de sfeer in de stad vond ik naar.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *