Mijn favoriete tips voor het boeken van een vlucht

Je kent vast de tips voor het boeken van vlucht waarbij je moet letten op het tijdstip waarop je kijkt, dat je de cookies moet verwijderen e.d. Ik geloofde er al niet zo in maar in het blog ‘de zoektocht naar goedkope vliegtickets‘ wordt de tip voor het verwijderen van cookies al van tafel geveegd. Wat voor mooie aanbiedingen er ook altijd staan op sites als Ticketspy, het is nooit wat ik zoek of voor wanneer ik het zoek. Toch zijn er drie tips waar ik graag gebruik van maak om zoveel mogelijk uit de vlucht te halen.

Google flights voor het zoeken van vluchten

Hoewel ik wel eerder over gehoord heb, heb ik er nooit naar gekeken. Ik dacht al die tijd dat het precies hetzelfde was als elke andere ticketsite. Echter heeft Google Flights één handige opties die ik bij andere sites mis. Als je zoekt op een vlucht kun je namelijk op de kaart zien welke omliggende luchthavens er zijn en zie je gelijk  het bedrag wat het zou kosten als je daarop vliegt. Erg handig aangezien dat nog wel eens in prijs verschilt! Een andere manier is om gelijk bij het invullen van de vlucht de omliggende luchthavens ook aan te vinden, zodat deze worden meegenomen in het overzicht.

Je overstap gebruiken voor een extra bestemming

Gebruik je overstap om een extra bestemming te bezoeken! Tijdens het boeken van mijn vlucht naar Mexico kwam ik erachter dat dit heel makkelijk kan zonder of met heel weinig extra kosten. Bij de goedkoopste vlucht naar Mexico zou ik een overstap hebben op Newark, vlakbij New York dus. Omdat er maar een overstap tijd van twee uur was, kon ik New York niet in. Daarom keek ik of ik een andere vlucht naar Mexico kon boeken zodat ik wel New York in kon. Ik vond een vlucht voor een dag later en dit scheelde helemaal niks qua prijs. Hoewel totaal niet gepland kon ik dus mooi een dag in New York spenderen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen nog langer op die bestemming te blijven. Meer info hierover lees je in mijn blogpost “Hoe haal je meer uit een overstap?”.

Van te voren uitzoeken wanneer je het beste kunt boeken

Hoewel het tegenwoordig lastig te zeggen is wanneer je het beste een vlucht kunt boeken, zit er wel enigszins prijsverschil tussen een half jaar, drie maanden en vlak van te voren. Om uit te testen wanneer het voor jou het gunstigst is kun je van te voren uitzoeken wat de prijs zou zijn als je nu boekt voor over een half jaar, drie maanden of volgende week. Het makkelijkste is om een ticketsite (of Google flights!) te gebruiken waarbij je flexibel kunt zoeken. Dan krijg je in één overzicht de prijzen te zien voor een week tot een maand. Zo zie je gelijk of er ergens een daling in prijs is. Op die manier heb ik direct mijn vlucht naar Colombia geboekt, omdat het er op leek dat de prijs alleen maar hoger zou worden na mate ik langer zou wachten!

——————-

Wat is jouw ultieme tip?

5 reacties op “Mijn favoriete tips voor het boeken van een vlucht

 • Beantwoorden
  Michelle | Travel lifestyle.nl 18 april, 2015 at 21:13

  Kijk dit zijn fijne tips! Thanks <3 Dat Google flights kende ik nog helemaal niet; ideaal!

  • Beantwoorden
   Annika 19 april, 2015 at 19:21

   Nee, echt pas kort geleden voor het eerste gekeken, echt super handige functies.

 • Beantwoorden
  Anita - Reisvlinder.nl 19 april, 2015 at 12:57

  Google flights is inderdaad erg handig en je overstap gebruiken als extra bestemming vind ik echt ideaal. Toen ik naar Nieuw-Zeeland vloog, heb ik een tussenstop gemaakt in Singapore. En de volgende keer als ik naar Azië vlieg, wil ik dat graag combineren met een paar dagen Dubai. Twee vliegen in één klap.

  • Beantwoorden
   Annika 19 april, 2015 at 19:21

   Helemaal mooi! Soort van klein wereldticket ;)

 • Beantwoorden
  kim 23 april, 2015 at 15:01

  jaa heleemaal mee eens! Google flights is echt geweldig he :)

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *