Meet & Seat

 

Wat jullie misschien wel gehoord en gezien hebben is dat KLM het concept Meat & Seat geïntroduceerd heeft. Voor degene die het niet kennen, hier kun je op de site van KLM lezen wat het precies inhoudt.

Persoonlijk vind ik het een heel leuk en slim idee. Zeker als je alleen reist op een lange vlucht, dan is het wel zo leuk om iemand naast je te hebben waar je af en toe mee kunt kletsen. Het is al heel lang geleden dat ik met KLM gevlogen ben (ze zijn nou eenmaal niet de goedkoopste en op dit moment gaat daar mijn voorkeur naar uit) maar volgens mij houden ze er bij andere maatschappijen ook wel eens rekening mee.

Meestal wordt je op een volle vlucht als alleen reiziger gebruikt als opvulling van een rij. Tijdens een vlucht naar Mexico met ArkeFly werd ik naast een jongen gezet die ook alleen was. Uiteindelijk nog een taxi mee gedeeld. En op de vlucht naar New York zat ik naast andere backpackers die ook op weg waren naar Mexico. Ik weet niet zeker of ze dit expres gedaan hebben, maar ik vond het veel leuker!

Wat vinden jullie van dit concept? Hebben jullie wel eens leuke mensen ontmoet tijdens het vliegen? Of vervelende mensen?

Misschien wil je dit ook lezen?

5 reacties op “Meet & Seat

 • Beantwoorden
  Floor Schrijft 5 juli, 2012 at 10:07

  Ik vind het een erg leuk concept, zeker als je alleen reist inderdaad. Toen ik een tijdje geleden van Dubai naar Amsterdam terugvloog na een overstap in Dubai bleek ik ineens niet meer naast mijn vriendin te kunnen zitten. Maar het vreemde was dat zowel de mensen op mijn rij, als die op haar rij allemaal alleen reisden, dus waarom ze ons nu niet naast elkaar plaatsten was ons een raadsel. Jammer genoeg was de man naast mij niet zo spraakzaam (lees: totaal niet) als de vrouw die naast mijn vriendin zat. Gelukkig bleek de Indiase dame naast me op een gegeven moment wel wat te vertellen te hebben, anders was het een lange, saaie vlucht geweest.

 • Beantwoorden
  Dionne 5 juli, 2012 at 11:26

  Oh ik heb er juist een bloedhekel aan om te moeten praten in het vliegtuig. Gatverredamme, op een lange vlucht praat ik niet eens als ik wèl met vrienden/familie reis.
  Dat introductiepraatje van: ‘Hoi, wie ben je, waar ga je naartoe’ vind ik niet zo erg, dat is ook nog wel beleefd. Maar verder wil ik gewoon een boek lezen/film kijken en slapen. Vliegen is al erg genoeg.

 • Beantwoorden
  des 5 juli, 2012 at 12:23

  he, das een leuk idee inderdaad! Nou reis ik niet vaak alleen, maar het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen

 • Beantwoorden
  T 5 juli, 2012 at 16:49

  best een leuk concept, ik vind het altijd leuk om met mensen te praten. Zat een keer naast Bill Nighy in het vliegtuig, ik wist niet wie hij was tot ik Love Actually in de bios zag. Anyhow, een geweldig iemand om naast te zitten.

  En ken je dat als je in de wachtruimte zit en je ziet iemand en denkt: hoooi , naast jou zou ik best wel willen zitten. En blijken jullie ook bij elkaar te zitten en dan blijkt hij een van de meest interessante mensen ooit te zijn en geeft hij je ook nog een zijn nummer om een drankje te doen bij de Nightmarket en dan spreek je niet af omdat je te chicken bent … zucht. Dat had ik van Sydney naar Melbourne …

 • Beantwoorden
  PSbyDila.com 8 juli, 2012 at 11:31

  Wat een grappig concept! Ik vind het zelf ook niks om naast een stelletje of groepje vrienden te zitten als je alleen reist, liever naast iemand die ook alleen reist!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *