Een regenachtig dagje Parijs

Alle tips voor Parijs heb ik opgeschreven, met het idee dat ik ter plekke wel zou zien waar ik heen zou gaan. Fout! Het liep wat anders dan gepland. Bij aankomst regende het al en dat heeft het nog de hele ochtend gedaan. Veel van deze heb ik dan ook niet bekeken. Wat ik dan wel gedaan heb?

 

Parijs Pompidou

Notre Dame

Parijs Park Zon

Park Parijs

Langs de Seine lopen

Vanaf het treinstation Bercy ben ik richting de Seine gelopen en daar langs richting Notre Dame. Wat mooi om daar langs te lopen! En waarschijnlijk nog veel mooier en leuker als het niet regent. Tijdens het lopen ben ik gestopt bij wat parkjes en mooie plekjes en over de bruggen van de ene naar de andere kant van de Seine gelopen.

Winkelen en window shopping

Na een frappuccino om even op te drogen kwam ik uit bij de winkels bij Pompidou. Mijn schoenen waren helemaal doorweekt en het leek er niet op dat ze nog op zouden drogen. Mijn voeten waren zo koud en verkrampt dat ik wel nieuwe schoenen moest kopen. Bij Pompideu zitten de bekende winkelketens, ben je op zoek naar de wat apartere boetiekjes, moet je hier niet zijn.

Eten en drinken

Hoewel het regende was het aangenaam genoeg om op een overdekt terras te zitten. Bij elk leuk plekje dat ik tegenkwam ben ik dan ook even gaan zitten. Al was het alleen om wat te drinken. En wat leuk om te zien dat het heel normaal is om alleen op een terrasje te zitten!

In een parkje zitten

Om 5 uur ’s middags begon dan eindelijk de zon te schijnen! Eigenlijk was ik op weg naar de Eiffeltoren, maar ik kon het niet laten om in het park te gaan zitten waar ik langs liep. De Eiffeltoren dit keer alleen maar in de verte gezien, maar oh wat was het lekker in het parkje in zon mensen kijken, zeker na al die regen.

Naar huis

Om 20:00 deden mijn voeten zo’n pijn (ik liep al sinds ’s ochtends 6:00), dat ik nog ergens ben gaan eten en terugging naar het treinstation, waar om 23:00 mijn bus weer vertrok. Wat vond ik van Parijs? Erg mooie stad, heerlijk om tussen de mooie gebouwen door te lopen, maar Frankrijk kan voor mij toch echt niet tippen aan Spanje! (Nu weet ik dat je een land niet kunt beoordelen op één bezoek van een dag en maar naar één plek, maar toch….) Wel is het aan te raden, als je nog niet eerder in Parijs bent geweest, om wat langer te blijven dan een dag. ;)

Misschien wil je dit ook lezen?

5 reacties op “Een regenachtig dagje Parijs

 • Beantwoorden
  Stéphanie | Expeditie Aardbol 23 september, 2014 at 09:08

  Jammer dat het regende! Wel cool dat je voor één dag op en neer ging :)

 • Beantwoorden
  Nanda 23 september, 2014 at 10:01

  Lekker dagje zo, Parijs lijkt me geweldig!

 • Beantwoorden
  Annebelle 23 september, 2014 at 10:10

  Ben benieuwd naar de nieuwe schoenen die je hebt gekocht!

  • Beantwoorden
   Annika 23 september, 2014 at 17:53

   Haha! Simpele, maar fijn lopende schoenen van de H&M. ;)

 • Beantwoorden
  Evelyn 12 oktober, 2014 at 04:16

  Aww vervelend dat je voeten pijn deden en je schoenen doorweekt waren! Niet zo gek na zo’ n lange wandeling. Jmmr vd regen, maar ik stel mij al helemaal voor hoe zo’n wanding id regrn langs de Seine is :-)

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *